27. november 2008

Kriza!

Večer. Zunaj je že trda tema. Ura: nekaj čez 6:00
V sobo prinori naša draga mati:
"Hit se obleč pa ven prid!! Ene dve sta pršle povedat, da ti je en nekej pri avtu šaril!!!"
Pograbim jakno in oddrvim po stopnicah. Zunaj dve sovaščanki, mati in še nekaj domačih okoli mojega avtomobila.
Razlog - moj avto, ki imam parkiranega pod nadstreškom, je bil pri zadnjem desnem kolesu že na klocnah. Guma je že bila nekoliko zmajana.

Kaj se je zgodilo?
Pod nadstreškom imamo parkirane 3 avtomobila. Sestra se je nekaj 10 minut pred tem odpeljala iz srednjega parkirnega prostora. Še sama sreča. Kajti, če se ne bi odpeljala, soseda ki je prišla mimo, ne bi mogla opaziti, da nekdo čepi ob zadnji levi gumi mojega avtomobila. Soseda se je ustavila na cesti in opazovala. Nekaj se ji ni zdelo prav. Če bi bil nekdo od domačih, verjetno ne bi nekaj delal ob avtomobilu v temi. Ta nočni "delavec" je očitno sprva ni opazil. Ko pa je mimo prišla še druga soseda in ogovorila prvo, pa ju je opazil. Pograbil je orodje, skočil čez živo mejo in stekel čez sosedov vrt.

Tiralica:
oblečen je bil v kavbojke in črno jakno,
mlad,
visok nekje med 170 - 175 cm.
Hja no... S tem si ne morem nič pomagat.
Policije tudi nisem klical. Kaj pa bodo revčki naredili? Tudi če ga slučajno najdejo, bodo rekli: "Oh, star znanec. Socialni problem. Nimamu mu kaj vzeti. Bo spet (kot že neštetokrat prej) dobil pogojno"
In šel nazaj na ulice. Krast vse po vrsti. Tudi stare, preparete in skorajda nuporabne zimske gume.

KRIZA!
Je že res takšna finančna kriza, da folk krade 3 leta stare gume iz skoraj 10 let starega avtomobila?!?
Tipček je zaenkrat še v minusu. Pustil mi je 3 tlakovce. Če pride nazaj ponje, mu jih z veseljem vrnem - z vsem šusom v glavo!
Banda pokvarjena!

4 komentarji:

Femc pravi ...

Ziva jeba!
Kar je pa najhuj: Ce bi ga dobu cefurja pa prefukal ko kanto, bi pa se tako kazen verjetn dobu, ko da bi cloveka pretepu. Majku im ...

Floro pravi ...

Mah, ubiu pa skriu.
U Šenčursko gmajno zakopat nesu... sej zdele k je sneg, bi ga šele spomlad najdl, k bi mu že zvončki z nosa rasl.
:))

Floro pravi ...

Sicer pa močno dvomim, da je kdo lahko res tak deb'l, da gre tkole gume krast. Po stopinjah v snegu smo sklepal, da je bil en mulc. In verjetn jih ni hotu glih krast, ampak samo eno blesavo foro izvest. Mrbit se je tud snemal. Preglejte bloge in TiTubo, pa sporočte, če boste kej najdl!
:)

Luka Kepic pravi ...

matr kuj skregan, pa kuj mors dt use na blog:D