01. december 2008

Oslepeti od alkohola

Spominjam se pred leti, ko smo bili na Cipru - pred našim odhodom so nas vsi prepričevali, da tam ne bo nič alkohola, ker ga muslimanska vera prepoveduje.

No, že takoj ko smo našli nekoliko večji market, smo videli, da je to daleč od resnice. Npr. toliko whiskeya J&B na enem mesu še nisem videl. Od najmanjših flašk in vse variante do literske in še nekaj gromozanskih steklenic - mislim, da so okoli 5 litrov.

In ne le, da so imeli kar veliko izbrio žganih pijač - bila je tudi zelo poceni.
Nabavili smo J&B za whiskey-colo, potem pa smo iskali še vodko za v šišo, ki smo jo kupili.

Iščemo med policami, katera je najcenejša. Saj za v šišo namesto vode, pač ne rabimo ne vem kakšne pretirano kvalitetne robe.

Našli smo jo. Če bi preračunali v takratno našo valuto bi stala cca 500 SIT.
Ko smo jih nekaj naložili v voziček, je do nas prišel vodič (domačin) in jih kar nekoliko prestrašeno gledal. Ker je pač mislil, da bomo pili to vodko nam je to močno odsvetoval in nam rekel, da če to spijemo bomo oslepeli.
Nam se je to zdela dobra fora in smo se iz tega delali norca še lep čas.
No, danes pa preberem novico na rtvslo.si in vidim, da je to dejansko možno. Niti sanjalo se mi ni, da bi lahko od kakšnega takega zvarka oslepel.

Še dobro, da smo imeli tisto vodko le za v šišo. No, vsaj upam. Se ne spominjam vsega... spomini na tisto so nekoliko zamegljeni.

Hmmmm.

2 komentarja:

kepcaman pravi ...

ja floro nismo mel sam za u šišo. smo jo pil pa smo tapru mislll da je ta vodka tko zanč pol smo pa dojel da sm ogabn jabolčn sok kupl:)

Lenart pravi ...

Ja smo jo pil pa jest pa Domn sva bla poskusna zajčka, pa sva po ta 2. kozarcu ugotovla da je čist kul :D